Home / Sieraden Cursussen en Workshops

Sieraden Cursussen en Workshops

Sieraden Gereedschap en Materiaal Winkel

NIEUW!!! Koop je hoge kwaliteit materiaal en gereedschap voor het maken van sieraden HIER!

Elaine - Wire Wrapping cursussen en workshops

Informatie over Sieraden Cursussen en Workshops

Iedereen tegenwoordig wilt leren sieraden maken en terecht. Sieraden maken is ontzettend leuk. Je bent creatief bezig. Het is eigelijk een vorm van is zen of meditatie. Wanneer je bezig bent met je creaties ben je relaxt, je laat alle ellende los en concentreert alleen maar aan jou kunst. Dat kan ik zeggen omdat het mijn eigen ervaring is.

Mijn naam is Elaine en ik ben Wire Wrapping Artisan (Ik vind de Engelse woord Artisan- Ambachtsman mooier). Ik ben Sieraden ontwerper en leraar. Ik leer sieraden maken in Nederland sinds 2012.

Dus…, terug naar jou: Wilt u zelf sieraden leren maken of heeft u al ervaring met sieraden maken, maar wilt u zich verder ontwikkelen? Komt u dan alleen, of met je vrienden/vriendinnen of collega’s voor een workshop sieraden maken of om een uitgebreide cursus te volgen!

Ik ga je meerdere unieke technieken van sieraden maken leren. Wat ik leer is niet alleen maar de basis van hoe je sieraden maakt.  Alles is gebaseerd aan het gebruik van metaal draad en kralen of cabochons (Stenen zonder een gaatje). Deze techniek heet Wire Wrapping of Wirework. Hier hoef je niet dure apparaten kopen of met chemicaliën en vuur werken. Wire Wrapping is het maken van sieraden met tangetjes en andere betaalbare gereedschap. Tot heden ben ik de enige in Nederland die Wire Wrapping leer. Mijn leerlingen komen van overal in Nederland. Ze komen zowel vanuit Friesland als Zeeland. Ik leer sieraden maken aan mijn leerlingen op een diepgaande en leuke manier.

Bovendien, na dat je klaar bent met de cursus die je bij mij volgt hoef je geen atelier in jou beurt zoeken en aan hun betalen om daar je werk te kunnen doen. Je kunt, als je klaar bent met een cursus of workshop, gewoon bij jou thuis met maar een paar basis gereedschap al hele mooie sieraden maken.

Bij mij kunt u een èènmalige workshop zowel als een 5 bijeenkomsten cursus volgen of gewoon elk week komen om nieuwe technieken te leren en mooie sieraden maken.

Tot slot, misschien heb je dat al ontdekt van hoe ik deze tekst schrijf… Ik woon in Nederland sinds 2011. Gelukkig is mijn man Nederlands en alle vrienden van ons ook. Daardoor spreek ik vloeiend Nederlands maar mijn internationale achtergrond maakt de lessen die we samen gaan volgen heel leuk en vol met verhalen over andere plekken, ervaringen en culturen.

Mijn leerlingen kunnen jou vertellen wat ze mee hebben gemakt tijdens de lessen. Je kunt hun belevenissen tijdens onze cursussen en workshops hieronder vinden.

Dus, wees niet bang om contact met mij te nemen en alle vragen die je hebt aan mij stellen. En als je meer over Wire Wrapping wilt weten, Ga naar Pinterest.com en zoek voor “Wire Wrapping” of “wire Jewelry”.

 

Eenmalige workshop

In een èènmalige workshop zijn we erop geconcentreerd dat u in één les een sieraad maakt die je daarna gelijk kan aan doen. U leert alle onderdelen van het sieraad te maken (soms inclusief het slotje- afhankelijk van wat u kiest als design). Het resultaat is bijzonder, mooi en persoonlijk.

Cursus

Je kunt ook een beginners en/of gevorderden cursussen volgen afhankelijk van uw eigen kennis en vaardigheid van het sieraden maken.

In de cursus ga ik jou op een hele leuke rustige manier zelf bijzondere sieraden leren maken. Hoe je de tangetjes op de juiste manier kan gebruiken om zonder veel ervaring mooie ontwerpen zelf kunnen maken.

Je gaat Kettingen, armbanden, ringen oorbellen en je eigen onderdelen die meestal duur zijn zelf leren maken.

Zoals je al eerder hebt gelezen, ga ik je  “Wire Wraping” leren. Dat is gebaseerd op het gebruik van draad (edelmetaal draad of verzilverd/verguld metaal draad in allerlei diktes). Hiermee kun je schakels met en zonder kraaltjes erop, slotjes, bedeltjes, oordraad en andere onderdelen maken. Deze gaan we zonder het gebruik van kostbare machines en gereedschap maken. Met het gebruik van bijna alleen maar tangetjes kun je alles zelf thuis maken.

Wanneer?

De cursussen en workshops zijn s’ ochtends om 9:30 tot 12:00 of s’ avonds om 19:30 tot 22:00 (2,5 uur per les).

Laat me weten wanneer het jou schikt. Ik ben meestal heel flexibel. De groepen zijn heel klein: 1-5 mensen. Dat vinden mijn leerlingen en ik heel fijn. 

Waar?

De lessen vinden plaats in Leidschendam. (Vlakbij Den Haag, Bereikbaar met tram 6 vanuit Den Haag Centraal)

Kosten:

Éénmalige beginners workshop prijs: €40 (inclusief basis materiaal pakket)

Éénmalige gevorderden workshop prijs: €55 (inclusief basis materiaal pakket)

Beginners curses: €180 (inclusief basis materiaal pakket)

Gevorderden cursus: €245 (inclusief basis materiaal pakket)

Korting:

Als je twee of meer vrienden/vriendinnen met jou mee brengt krijgt u van mij korting op de cursus en extra materialen.

Wat mijn leerlingen ervaren:

Ik ben ook superblij met jou Elaine Molenaar! Je voelt precies aan waar ik behoefte aan heb en je inspireert me enorm! Eindelijk krijg ik de tips en leer ik de kneepjes waar ik zo lang naar op zoek was! Ik kijk alweer uit naar de volgende les!

Sandra

bedankt Elaine voor de cursus, ik ben heel blij dat ik deze gevolgd heb, nu nog een poosje oefenen en dan op naar de vervolgcursus, bedankt voor al je geduld! Echt een aanrader!

Adriene

Great oppurtunity for lessons in making jewelry with wire in Leidschendam, The Netherlands!
Elaine from Elaine's Sieraden Cursussen en Workshops makes very beautiful wire jewelry and has a diversity of techniques that I'm a little jealous of 😉 when I see the photos on facebook of what her students make every time it´s beautiful jewelry, so if you're interested I strongly recommend her workshops!

Laurien

Elaine geeft fantastische workshops Wire wrapping. is zo spontaan, lief, gezellig en behulpzaam.
Zelf maakt ze prachtige sieraden en ik hoop veel van haar te leren in de cursus voor beginners waar ik mee ben begonnen.
Het is gewoon een middag genieten! 😍

Tiny

2 jaar geleden samen met mijn vriend en dochter een cursus gevolgd van 5 avonden.
Het was een geweldige ervaring en wij hebben er mooie zelf gemaakte sieraden aan over gehouden.
Elaine legt alles goed uit en is hulpvaardig.
Al met al hebben wij drietjes genoten!

Birgit

Samen met twee vriendinnen heb ik bij Elaine de “basiscursus sieraden maken” gevolgd. Wij hebben in die lessen heel veel van haar geleerd. Zij kan goed uitleggen en zij vindt het heel belangrijk dat het geheel er perfect uitziet. En natuurlijk dat je zelf helemaal tevreden bent met het gemaakte sieraad. Elaine gebruikt mooie halfedelstenen en andere materialen. Ze werkt met verschillende technieken. Je kunt tijdens de cursus zelf aangeven wat je wilt leren. Wij waren heel blij met de sieraden die we onder haar leiding hebben gemaakt.

Lidi
Zelf Sieraden leren maken

Neem contact met Elaine op:

Uw Naam (verplicht)

Uw Achternaam (Verplicht)

Uw Email (verpplicht)

Onderwerp (verpplicht)

Uw bericht

Een bestand bijvoegen

Om met ons contact te nemen vragen we van u uw naam, email en adres. U kunt hier in deze formulier vragen stellen over mijn producten of sieraden lessen of andere onderwerpen. Om beter te weten hoe ik met uw persoonlijke informatie die u aan mij heeft gegeven om ga kunt u mijn Privacy beleid hier lezen: Privacy beleid in het Engels

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Informatie en prijzen

 • Maak uw keuze

 • Basis materiaalBasis materiaal
 • BoekjeBoekje
 • Extra materiaalExtra materiaal
 • Aantaal lessenAantaal lessen
 • Aantal uur

  Aantal uur

 • Prijs

  Prijs

 • Beginners Workshop

 • Basis materiaalInclusief
 • BoekjeTutorial
 • Extra materiaalNee
 • Aantaal lessen1
 • Aantal uur

  2,5
 • Prijs

  € 40

 • Gevorderden workshop

 • Basis materiaalInclusief
 • BoekjeTutorial
 • Extra materiaalNee
 • Aantaal lessen1
 • Aantal uur

  2,5
 • Prijs

  € 55

 • Beginner Cursus

 • Basis materiaalInclusief
 • BoekjeCursus Boekje
 • Extra materiaalNee
 • Aantaal lessen5
 • Aantal uur

  12,5
 • Prijs

  € 180

 • Gevorderden Cursus

 • Basis materiaalInclusief
 • BoekjeCursus Boekje
 • Extra materiaalEdelstenen en hogere kwaliteit metaal
 • Aantaal lessen5
 • Aantal uur

  12,5
 • Prijs

  € 245

Meer Informatie over Eenmalige workshops

Moederdag's Moeder Dochter Sieraden Workshop

Beleef een mooi moment met jouw moeder en maak  samen een gedenkwaardig sieraad

Foto's van onze cursussen en workshops

This post is also available in: enEnglish (Engels)

De waardering van elainesieraden.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 1 reviews.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close